Wat is Emotional Freedom Techniques (EFT) en hoe werkt het?

Emotional Freedom Techniques is een behandeltechniek die gericht is op het verminderen van klachten. Zoals bijvoorbeeld: nare gevoelens of lichamelijke klachten. EFT therapie werkt namelijk snel en goed, en meestal zijn de veranderingen en de effecten blijvend. Met deze behandelmethode ontlaad je als het ware de emoties die je dagelijks leven kunnen verstoren.

Je kunt EFT het beste vergelijken met acupunctuur, maar dan zonder naalden. We kloppen op een aantal (meridiaan) punten op je lichaam, volgens een klassiek energie-psychologie model, de koppeling tussen jouw lichaam en geest. Elk sterk beladen gevoel, maar ook herinneringen worden gezien als verstoring van jouw meridiaanstelsel. Met deze doeltreffende methode kun je systematisch van heel veel klachten verlost worden.

Welke klachten kan EFT verhelpen?

Denk bijvoorbeeld aan angst, verdriet, machteloosheid, pijn, woede, fobieën en schuldgevoel. Met Emotional Freedom Techniques haal je de emotionele lading of spanning van jouw gevoel af. Daardoor voel je de pijn, angst, verdriet en dergelijke niet meer. Na de behandeling doet het je niets meer en kan je het loslaten en vergeten.

EFT werkt voor zo’n 80% van alle mensen die er mee zijn behandeld. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van David Feinstein en Joachim Andrade. Het werkt blijvend bij onder andere angst, fobie of trauma omdat het zo duurzaam. Je kunt het het beste vergelijken met het afpellen van een ui. Het heeft direct effect. Ook minder zware trauma’s kunnen goed behandeld worden, zowel fysieke- als emotionele problemen.